Tale ved landsmøde

Dannebrog - Foto: Pixabay
Foto: Pixabay.

Tale ved landsmøde 2002

Er det blevet lettere at være dansker under den borgerlige regering?

Næh, i hvert fald ikke for alle:

Det er surt at være forbryder. Straffen er blevet hårdere og samfundet tager offerets parti, frem for lovbrydernes. Det er godt!

Det er surt at være EU-modstander. Kun Dansk Folkeparti pipper i folketinget om EU-udmeldelse – vist ikke rigtigt for alvor, men mest for at få lidt opmærksomhed. Vi arbejder målbevidst for EU-udvidelsen. Det skal lykkes!

Det er surt, hvis man ikke vil bestille noget. Regeringen har taget fat på aktiveringsområdet, så det nu lidt bedre kan betale sig at arbejde, og så systemet målrettes efter, at de unge skal i job. Det er den rigtige vej: bistandshjælpen skal være så lav, at det kan betale sig at arbejde!

Det er surt at være amtsrådspolitiker. Regeringen har nemlig sat kursen mod afskaffelse af amterne. Det har vi konservative arbejdet for hårdt og længe. Nu ser det ud til at lykkes – tillykke! – det er også godt!

Citroner.m Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Det er surt at være socialdemokrat og SF’er.

Regeringen har nemlig befolkningen bag sig, og det varer længe inden vi får socialdemokrater på regeringstaburetterne igen! Nyrup har ikke noget reelt alternativ at byde befolkningen.

 Det er desværre også stadig surt at være skatteborger. Skatterne er alt for høje. Men vi har fået Venstres top-ministre til at sige det lille ord – ”skattelettelser” – så også her er der håb forude!

Men det er slet, slet ikke surt at være konservativ. Selvom aviserne kalder os ”lillebror” og siger vi ikke har nogen idé-debat. For vi er som vi er. Vi justerer ikke vores holdninger efter om vi har 8%, 16% eller 24% i meningsmålingerne. 

Vi er Konservative – og vi har både idéer og debat!

Vores ministre ligger i toppen af popularitetsmålingerne. Det er fortjent og flot! Og folk ved godt, hvem det er som vil have straffen op, skatten ned og får amterne væk. Det er K. Og det er jeg sikker på vælgerne kvitterer for, når vi en dag skal til valg igen.

Martin H. Wolffbrandt- Foto: Carsten Lundager
Martin H. Wolffbrandt. Foto: Carsten Lundager

Note: Er det blevet lettere at være danskerTale ved landmøde (Det Konservative Folkepartis Landsrådsmøde den 26/10 2002).

Læs Artikler & Debatindlæg

Læs om Politik-udvikling