Konservativ tale: 9.300 juletræer fyldt med tusindkronesedler

Konservativ tale 2007

Anders Fogh: Julemand eller Hulemand?

9.300 juletræer fyldt med tusindkronesedler.

Så stort er Allerøds bidrag hvert år til den kommunale udligning.

Ved I, hvor mange konservative, der tror på julemanden? Det er næppe mange. Men hvor mange konservative tror så på hulemanden?

Chokolade-julemænd

Anders Fogh er i utallige – og ganske morsomme – tegninger af Roald Als blevet karikeret som en hulemand. Det var især i 90-erne, hvor Venstres profil var mere borgerlig end i dag: Dengang skulle skatten ned, EU-forbeholdene væk og Socialstaten laves om til en Minimalstat.

Jeg tror ikke på julemanden. Og jeg tror heller ikke på hulemanden! For Fogh i rollerne som julemand med velfærdsgaver og hulemand med en kølle i hånden er primært et udtryk for designer-politik, hvor man til enhver tid markedsfører de standpunkter, der forventes at give positivt udslag i meningsmålingerne.

Heldigvis er Det Konservative Folkeparti ikke som Dansk Folkeparti, Ny Alliance og Venstre et parti med designer-politik.

I Det Konservative Folkeparti er partiprogrammet stabilt:

  • Vi arbejder for at skatten skal ned, så det altid kan betale sig at arbejde. Det mente vi i 80-erne. Det mente vi i 90-erne. Det mener vi i dag. Og det mener vi også næste gang vi skal til folketingsvalg!
  • Vi vil af med EU-forbeholdene. Det mente vi i 90-erne. Det mener vi i dag. Og det mener vi også når forbeholdene kommer til afstemning.
  • Vi vil fastholde og udbygge velfærdsstaten – Det mente vi i 80-erne. Det mener vi inu og fremover. Og det uanset om Helle Thorning Schmidt siger det modsatte.

Julemanden og hulemanden er underholdning. Vores holdninger er langtidsholdbare.

Og Danmark har brug for dem!  Det havde vi i 80-erne og 90-erne. Det har vi i dag. Og det har Danmark også i fremtiden.

Tak for ordet!

Note: Konservativ tale ved Det Konservative Folkepartis Landsråd den 30-09-2007

Læs Udligning og 9.300 juletræer
Læs: Udligning & skat
Konservativ tale: Konservativ tale i politik-udvikling