Borgerlig og realistisk

Skatteplan: Konservativ plan er borgerlig og realistisk

Martin H. Wolffbrandt
Martin H. Wolffbrandt

I den konservative 2030-skatteplan vil man spare 0,4% (17.8  mia.) ved produktivitetsforbedringer i det offentlige. Berlingske Tidende advarer i lederen den 19/8 Søren Pape mod at bruge grønthøstermetoden (fremgangsmåde hvor man foretager procentvis lige store besparelser på en lang række områder).

Selv om Det Konservative Folkeparti er et grønt parti, men det betyder ikke at besparelsen på 0,4% skal gennemføres ved grønthøstermetoden 🙂

Der vil f.eks. blive ved at  opstå ny teknologi og metoder. Derfor kan der selvfølgelig også arbejdes mere effektivt i fremtiden.

Mønter
Foto: Pixabay

Det offentlige forbrug i Danmark er ganske stort. 1.200.000.000.000 kr. (1.200 mia. kr.) om året.

Den konservative 2030-skatteplan er finansieret 90,3 mia. kr.

Den konservative skatteplan er overfinansieret med ca. 8 mia. kr.

Selv om det får stor opmærksomhed i Berlingskes leder udgør besparelsen kun på 4,8 mia. i det offentlige forbrug. En meget lille del (5%) af den samlede konservative plan som er både borgerlig og realistisk.

Martin H. Wolffbrandt, Skovmarken 12, 3450 Allerød

Den konservative skatteplan som vi lancerede i valgkampen fik meget kritik og en stor del af skylden for at det gik så galt som det gik i valgkampen. Det bliver overset at de øvrige partiers reaktion på planen (eller mangel på samme) er en stor del af årsagen til at det gik som det gik. Her tænker jeg ikke på Socialdemokratiet som kom med usande påstande om planen. De øvrige borgerige partier (især Venstre) var tavse og bakkede stort set ikke op om behovet for borgerlig politik. Det er reelt set først efter valget Venstre for alvor har kæmpet for skattelettelser.

Læs mere:

Den konservative 2030-plan blev fremlagt i god tid før valget.

CEPOS: Konservatives 2030-plan er både ambitiøs og realiserbar

CEPOS logo

Hovedside: www.wolffbrandt.dk

Konservative vil uddele skattelettelser i bund og top.

Allerød i fremtiden: Allerød skal forblive en grøn kommune.

Flere Artikler & Debatindlæg.

Læs om Politik & Politik-udvikling

Martin H. Wolffbrandt, Politik. Politikudvikling, Konservativ