Kontant konservativ tale

Konservativ tale. Konservativt Landsråd 1996. Det Konservative Folkeparti er det eneste parti, som for alvor leverer borgerlige resultater.

Sådan er den politiske virkelighed anno 1996.

Og har i øvrigt været det nogle år. Og selv om vi ikke altid får skulderklap og tak, så ved enhver, der færdes i vores organisation, at vi er på den helt rigtige kurs. Vi har vi det nu engang bedst, når vi leverer varen. Varen for os er borgerlige resultater.

Forholdet mellem K og V debatteres livligt

Hans Engell var også inde på det i sit indlæg. Lad mig sige dét lige ud, mange af os tænker:

Jeg er dødtræt af hr. Uffe Ellemann og hans ultraliberalistiske væbner, Anders Fogh, som den ene gang efter den anden tilsøler Det Konservative Folkeparti med beskyldninger om, at vi “bare vil tækkes regeringen”, at “vi ikke er til at stole på”, “at vi kun får småindrømmelser” og i det hele taget giver os karakter. Både formen og indholdet er tendentiøst. Beskyldningerne har ganske enkelt intet med virkeligheden at gøre.

Vandfarver

At tage de borgerlige vælgere som gidsler i et spil der, når alt kommer til alt, først og fremmest vil gavne venstrefløjen, er ganske enkelt uanstændigt. For det er jo venstrefløjen, som vil profitere af det, hvis vi blot følger Venstres eksempel og lægger armene over kors.

De fleste mener, at K og V skal samarbejde. Men hvis Venstres betingelse for samarbejde er, at vi skal tage hovedet under armen og køre med ud på det politiske sidespor, hvor Venstre har valgt at placere sig, er mit svar til samarbejde et klart nej. Venstre må indse, at der desværre ikke er parlamentarisk grundlag for at danne en borgerlig regering lige nu.

Min melding til folketingsgruppen er derfor klar: Fortsæt kursen. Fokusér på resultaterne. Så når vi målet: en konservativt ledet regering igen.

Og når så Venstrefolkene en dag vil på banen igen, så vær ikke hovne eller arrogante, som Uffe ville være det. Byd dem blot hjerteligt velkommen i arbejdstøjet på god konservativ manér.

Rigtig god arbejdslyst! – Tak.

Note: Tale ved Det Konservative Folkepartis Landsrådsmøde 26. oktober 1996

Martin H. Wolffbrandt

Flere Artikler & Debatindlæg.

Læs om Politik & Politik-udvikling

Martin H. Wolffbrandt, Politik. Politikudvikling, Konservativ