Toftehavegaard som bofællesskab i Allerød

En kulturperle i Lillerød – et bofællesskab i Allerød?

“Afsindigt interessant”, lyder svaret fra bofællesskabsgruppen om forslaget, der vil genoplive den gamle, røde gård i det gamle Lillerød som bofællesskab i Allerød.

Selv om Allerød Kommune ikke er stor betyder det ikke, at ingenting “flyver under radaren”.

Toftehavegaard er en kulturperle som pludselig dukkede op på landkortet. Toftehavegard ligger ved siden af den gamle Lillerød Skole. Tæt ved Lillerød Kirke. Toftehavegaard ville være en perfekt ramme om et bofællesskab i Allerød og et perfekt omdrejningspunkt for aktivitet i området. Desværre var der andre forhindringer som satte en stopper for muligheden for at etablere et bofællesskab på Toftehavegaard.

Spørgsmålet: Er der andre oversete kulturperler i Allerød Kommune? Det fik mig til at rejse en sag i byrådet for at få sat fokus på, om der er andre oversete kulturperler i Allerød. Selvfølgelig var jeg godt klar over at det er en lidt umulig sag at rejse (når noget er overset, kender man det selvfølgelig ikke).

Artikel om bofællesskab i Allerød:

Konservative foreslår Toftehavegaard som bofællesskab.

Note: Formålet med at rejse sagen var at sikre man i det fremtidige arbejde har blik for, om der dukker flere perler op i horisonten. På den “korte bane” gav forsøget desværre ikke resultat. Men jeg er ikke i tvivl om, at det der blev sat spotlight på de muligheder der kan ligge i oversete kulturperler er godt. Forhåbentlig vil man i fremtiden kunne høste frugterne af, at der bliver sat fokus og man tvinges til at have blik for alle muligheder.

At bygge nyt er ikke altid den bedste mulighed. Desværre fik man for sent blik for muligheden for at Toftehavegaard kunne blive rammen om et bofællesskab i Allerød. Det kunne have været fantastisk.

Toftegaaard
Jørgen Johansen
Martin H. Wolffbrandt
Eric Lerdrup Bourgois
Toftegaard. Jørgen Johansen, Eric Bourgois og Martin H. Wolffbrandt

Om Allerød: Allerød – en god, grøn kommune

Læs mere på Martin H. Wolffbrandt: Politik, Politikudvikling, Konservativ