V spiller falsk udligningsspil

Venstre i Allerød spiller falsk udligningsspil

I Frederiksborg Amts Avis (31. januar) tordner Allerøds borgmester, Karsten Längerich, mod regeringens udspil til ændring af udligningsordningen som han kalder uden fairness og incitament. Problemet er at Längerich ikke er den rette mand til at tale Allerøds sag. Hans holdning til udligning er nemlig en anden den han giver udtryk for i interviewet.

Karsten Längerich
Karsten Längerich

Før valget skrev Längerich: ”Skyldes det udligningen? Nej, selvom vi udligner alt for meget indenfor Hovedstadsområdet, så vil en rig kommune med få sociale problemer altid have flere penge til en høj service eller lavere skat end en fattigere kommune med flere sociale problemer.”

Forslaget til udligning er med kirurgisk præcision lavet så kommuner med borgmestre fra Socialdemokratiet og Venstre vinder. Konservative kommuner betaler. Dejligt at regeringen stadigvæk opfatter Allerød som hørende til den konservative kategori.

Längerich burde bruge energi på at overbevise sin partiformand om ikke at indgå et forlig med Socialdemokratiet

Längerich har (meget bekvemt) ændret standpunkt. Men han har næppe ændret holdning.

Jeg mener vi skal have et udligningssystem hvor de ”rige” betaler til de ”fattige”. I dag betaler 10 kommuner til 88 andre. Det er uholdbart. Udligningssystemet skal ændres så det tager højde for serviceniveau og leveomkostninger. Jeg håber Längerich vil bruge energi på at overbevise sin partformand om ikke at lade sig friste af regeringens udspil selv om mange Venstre-kommuner belønnes. I stedet skal der tages fat på de grundliggende problemer i udligningen.

Et venligt ment råd: Hvis V straffer Nordsjælland og Region Hovedstaden har jeg svært ved at se Jacob Ellemann-Jensen som borgerlig oppositionsleder.

Et venligt ment råd:

Hvis V straffer Nordsjælland og Region Hovedstaden har jeg svært ved at se Jacob Ellemann-Jensen som borgerlig oppositionsleder.

Jakob Ellemann-Jensen

Læs mere om udligning:

9.300 juletræer fyldt med tusindkronesedler

Allerøds bidrag til udligningen bliver større og større.

2020: Borgmester roser udligningsaftale.