Folketingsvalg i morgen, tak!

Der kommer en god løsning i morgen:  Et folketingsvalg!

Tomme valgløfter uden substans er en Socialdemokratisk spin-disciplin , som de mestrer til perfektion. Eksempler:  Hvis danskerne arbejder 12 minutter længere om dagen, så  er alle problemer løst. Vi vil skaffe 1000 nye sygeplejersker (det blev til 149). Lavere adgangskrav til videregående uddannelser (karakterkrav: max. 10). Der følger ingen penge med. I praksis betyder forslaget,  at man på visse uddannelser skal til en ekstra adgangsprøve (som man naturligvis vil have lettere ved at klare godt, hvis man er dygtig).

Socialdemokratiet har desværre gjort tomme valgløfter ved folketingsvalg til en tradition.

Folketingssalen
Kilde: www.ft.dk

Det Radikale Venstre (et af regeringens støttepartier) slog før sommerferien fast at Mette Frederiksen i mink-skandalen har været magtfuldkommen og kræver hun udskriver Folketingsvalg. At radikale så vil pege på Mette Frederiksen (som de så lige har udtrykt mistillid til) skal man være radikal for at forstå.

I den tre måneder lange valgkamp har Socialdemokratiet fremsat mange forslag. Normalt bruger en regering ikke embedsværket i en valgkamp. I dette tilfælde har der været valgkamp før valget blev udskrevet og derfor har embedsværket været i sving.

I lang tid var Det Konservative Folkeparti det eneste af de ”gamle” partier (Socialdemokratiet, Konservative og Venstre) som fremlagde en 2030-plan. Det Konservative Folkeparti foreslår vi fastholder den offentlige sektors størrelse og fokuserer indsatsen på ældre og sundhed.

Socialdemokratiet påstår der skal ske 40.000 fyringer i det offentlige. Det er forkert. Planen løber over otte år og betyder at de effektiviseringer der er realistiske og som er lidt mindre en hvad man traditionelt opnår (0,4%) skal bruges på andre områder i det offentlige: ældre og sundhed.

Socialdemokratiet har nu i slutspurten før valgudskrivelsen endeligt fremlagt  en plan. Her foreslår man effektiviseringer i kommunerne (på 0,5% !) og at der skal gennemføres reformer.

Socialdemokratiets 2030-plan er en tynd kop te.

Der er ingen konkretisering af hvilke reformer man vil gennemføre. Efter min mening ville det være fair hvis man før valget fortalte borgerne, hvilke reformer man søger mandat til at gennemføre.

Jeg ved Søren Pape Poulsen har inviteret Mette Frederiksen til en statsministerduel. Nu har både Det Konservative Folkeparti og Socialdemokratiet fremlagt en 2030-plan. Dermed er forudsætningerne for en god debat før det valg som snart bliver udskrevet. Lad os se de to statsministerkandidater i duel.

God valgkamp!

Det konservative Folkeparti logo

Martin H. Wolffbrandt, Skovmarken 12, 3450 Allerød

Martin H. Wolffbrandt
Martin H. Wolffbrandt. Foto: Carsten Lundager

Note: Folkestingsvalg i morgen, tak. Frederiksborg Amts Avis, 5/10-2022

Folketingsvalg: Link til konservative.

Flere Artikler & Debatindlæg.

Læs om Politik & Politik-udvikling

Martin H. Wolffbrandt, Politik. Politikudvikling, Konservativ